dijous, 14 d’octubre del 2010

Els rituals

La proposta per al taller del pròxim dimarts és treballar els rituals. Segons la viquipèdia, un "ritual és el conjunt de ritus i fórmules que cal observar en un culte; agrupa una sèrie d'accions, realitzades principalment pel seu valor simbòlic .(...)

Els rituals es realitzen per diverses raons, tals com l'adoració d'un déu en el context d'un ritual religiós, o simplement per denominar a una acció quotidiana que es repeteix des de fa molt temps com, per exemple, després de llevar-se al matí obrir les finestres. Els rituals responen a una necessitat, en el cas dels religiosos per demanar a un déu la millora en la collita o una cacera abundant, o responen a un costum en el cas dels ritus quotidians.

En psicologia el terme "ritual" en ocasions es refereix a una acció o sèrie d'accions que una persona realitza en un context ja que no tenen un altre propòsit o raó aparent"

Nosaltres treballarem els ritual quotidians que tenen a veure amb els nostres cossos per tal de fer evident allò que normalment no ho és, aquelles coses que fem d'una manera mecànica i que afecten a la nostra mirada sobre nosaltres mateixes i sobre la resta.

Per si us queden dubtes que cada matí l'iniciem amb determinats rituals, feu una mirada -amb molt d'humor- a aquesta pàgina de web de la belleza mujer activa